Triple Take – Barry Llewellyn

2020

Cor Unum Design Contest
Barry Llewellyn
Triple Take
Cor Unum Design Contest 2020

In het studiejaar 2019/20 werd een groep studenten van de Design Academy Eindhoven gevraagd mee te doen aan de jaarlijkse ontwerpwedstrijd van Cor Unum. Hoe vertaal je het begrip Anarchy in een ontwerp voor keramische productie. Hoe tegendraads moet je dan als ontwerper denken en werken? De opdracht voor de 7de ontwerpwedstrijd bewees dat Anarchie voldoende inspiratie bood voor de ruim 100 inzenders van internationale kunst- en design opleidingen. Uit alle inzendingen werden 20 ontwerpen genomineerd die beoordeeld werden door een deskundige vakjury.

Onder leiding van juryvoorzitter Sergio Herman gingen Mary Hessing (uitgever), Claire Vos (ontwerper), Timo de Rijk (directeur Design Museum), Lotte Landsheer (directeur Cor Unum), Alex de Witte (vormgever), Jacco la Gasse ( Zakelijk Leider Sergio Herman) en Maarten Baas, bedenker van het wedstrijdthema, in lang, soms anarchistisch overleg, voor het bepalen van de 1ste, 2de en 3de prijs van deze Ontwerpwedstrijd.

De eerste prijs ging overtuigend naar Barry Llewellyn, student aan de Design Academy, die met zijn Triple Take de status-quo van de traditioneel gedekte tafel wilde doorbreken. “Een stapelbaar servies dat uitdaagt om vragen te stellen. Elegant als product, stabiel al lijkt het in disbalans, goed uitgewerkt maar ook verstild in zijn verschijningsvorm”, aldus de jury.


Colofon

Opdrachtgever: Cor Unum Ceramics, Lotte Landsheer
Begeleiding: Job Meihuizen, Atelier NL (Lonny van Ryswyck, Nadine Sterk), Pierreluigi Pompei, Desire Weevers
Ontwerper: Barry Llewellyn